Ռուկոլան ունի մի շարք օգտակար հատկություններ: Իր մեջ պարունակվող վիտամինների և միկրոէլեմենտների շնորհիվ այն օգնում է պահպանել առողջությունը և ամրապնդել իմունային համակարգը: Կանաչեղենը մանրաթելի աղբյուր է, որը բարերար ազդեցություն ունի մարսողության վրա: Բացի այդ, ռուկոլան ունի հակաօքսիդանտային հատկություններ, ինչը նշանակում է, որ այն պաշտպանում է բջիջները ծերացումից և նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման ռիսկը:
Տղամարդկանց համար
Ռուկոլան համարվում է բնական աֆրոդիզիակ, բարձրացնում է լիբիդոն և օգնում է բարելավել պոտենցիան: Կանոնավոր օգտագործումը կարող է բարելավել սերմի որակը և պահպանել տեստոստերոնի մակարդակը:
Կանանց համար
Ռուկոլան սննդակարգում ներառելը բազմաթիվ դրական օգուտներ ունի կանանց համար: Կանաչեղենի մեջ պարունակվող վիտամիններն ու միկրոէլեմենտները օգնում են պահպանել երիտասարդ մաշկը, ամրացնել մազերը և եղունգները, ինչպես նաև պահպանել հորմոնալ հավասարակշռությունը: Իսկ երկաթի և վիտամին K-ի բարձր պարունակության շնորհիվ ռուկոլան օգնում է նվազեցնել անեմիայի առաջացման ռիսկը:
Երեխաների համար
Ռուկոլան կարող է ներառվել երեխաների սննդակարգում երեք կամ չորս տարեկանից հետո փոքր քանակությամբ: Այն հարստացնում է օրգանիզմը վիտամիններով և ամրապնդում է իմունային համակարգը: Սակայն դրա կծու համը, հավանաբար, չի դուր գա երեխաներին։
Ռուկոլայի վնասը
Օգուտներից անկախ, ռուկոլայի չափից շատ օգտագործումը կարող է տհաճ հետևանքներ ունենալ օրգանիզմի համար՝ չափազանց գազագոյացման տեսքով։