Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Բժիշկն անվանել է լոլիկին լավագույն հավելում հակաօքսիդանտ հատկությամբ՝ բժշկական տեսանկյունից

Blog Image

Երբ մենք սխտոր ենք ավելացնում թարմ լոլիկի աղցանին կամ պահածոյացված բանջարեղենի բանկային, մենք դժվար թե մտածենք, որ հզոր ներդրում ենք ունենում առողջության մեջ։

Ըստ բժիշկ և հեռուստահաղորդավարուհի Ելենա Մալիշևայի, լոլիկի և սխտորի համադրությունն ունի զարմանալի հատկություններ։

Ինչպես հայտնի է, լոլիկը պարունակում է լիկոպեն՝ հակաօքսիդանտ, որը բանջարեղենին հաղորդում է հարուստ գույն։ Գիտնականները ապացուցել են, որ այս նույն միացությունը բարելավում է ցանցաթաղանթի արյան մատակարարումը, նվազեցնում է դրա դեգեներատիվ հիվանդությունների ռիսկը և օգնում է պահպանել տեսողությունը։

Հետաքրքիր է, որ ջերմային մշակումից հետո (օրինակ՝ լոլիկի մածուկում կամ սոուսում) լիկոպենի քանակը գրեթե 10 անգամ ավելանում է։

Ինչո՞ւ է սխտորը լավ համադրվում լոլիկի հետ։
Սխտորն ունի իր սեփական «հաղթանակները»։ Այն պարունակում է դիալիլ դիսուլֆիդ, որը ամրացնում է արյան անոթները, կանխում է ատամնափառի առաջացումը և նաև հանդես է գալիս որպես հակաօքսիդանտ։

Սակայն սխտորի հիմնական առավելությունն այն է, որ այն օգնում է օրգանիզմին ավելի լավ կլանել լոլիկի լիկոպենը։

Բժիշկները նշում են, որ նման «դուետը» կարող է նվազեցնել մի շարք ուռուցքաբանական հիվանդությունների զարգացման ռիսկը։

«Լիկոպինը պայքարում է շագանակագեղձի քաղցկեղի [տղամարդկանց] և կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ կանանց մոտ։ Սխտորը ուժեղացնում է լիկոպենի կլանումը», - ասել է Ելենա Մալիշևան «Ապրեք առողջ» հաղորդման եթերում։

Բացի այդ, սխտորի և լոլիկի համադրությունը աջակցում է սրտանոթային համակարգին, նվազեցնելով «վատ» խոլեստերինի մակարդակը։

Այսպիսով, սխտոր ավելացրեք լոլիկի, տնական լոլիկի մածուկի կամ տնական սոուսների հետ աղցաններին, կամ պարզապես թխեք լոլիկը սխտորով. համեղ է, պարզ և առողջարար։

Send