Բժիշկ Զարեմա Տենը խոսել է վաղահաս ձմերուկ ուտելու հետ կապված ռիսկերի մասին։
«Օրգանիզմում նիտրատները վերածվում են վտանգավոր նիտրիտների», - ասել է Զարեմա Տենը «ՌԻԱ Նովոստի»-ի հետ զրույցում։
Բժիշկը բացատրել է, որ այս միացությունները առկա են ազոտական պարարտանյութերում, որոնք ֆերմերները օգտագործում են հունիսին կամ հուլիսի սկզբին վաղահաս վաճառքի ձմերուկ պատրաստելու համար։
Փորձագետը խորհուրդ է տվել ձմերուկ գնել օգոստոս և սեպտեմբեր ամիսներին․ սա այն ժամանակահատվածն է, որը համարվում է դրա բերքահավաքի սեզոն։ Զարեմա Տենը նաև հիշեցրել է սպառողներին սննդամթերքի հավաստագրման ստուգման կարևորության մասին։