Բժշկական գիտությունների թեկնածու, սննդաբան Դարիա Ռուսակովան խոսել է աղի օգուտների ու վնասների մասին, ինչպես նաև, թե որքան աղ պետք է օգտագործի մարդը։
Նրա խոսքով՝ Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության (ԱՀԿ) առաջարկությունների համաձայն՝ մարդն օրական պետք է ուտի ոչ ավելի, քան հինգ գրամ աղ (մեկ թեյի գդալ): Այս քանակի (1/2 գդալ) աղի մինչև կեսը պետք է օգտագործեն գիրություն ունեցողները և սրտանոթային հիվանդությունները։
Բանն այն է, որ աղի ավելցուկը վնասում է օրգանիզմին, քանի որ ջուր է պահում։ Իր հերթին, դա հանգեցնում է այտուցի, հեղուկի պահպանման և սրտանոթային համակարգի սթրեսի ավելացման:
Միևնույն ժամանակ, դուք ընդհանրապես չեք կարող առանց աղի մնալ: Այս սնունդը կարող է հանգեցնել արյան ճնշման իջեցման և գլխապտույտի. գրում է Pravda.ru-ն։