Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
Ժամանց

Թեյ միկրոալիքային վառարանում. ինչու են գիտնականներն այս մեթոդն անվանում ամենաճիշտը

Blog Image

Պարզվում է, որ որոշ երկրների բնակիչներ վաղուց թեյ են եփում միկրոալիքային վառարաններում։ Նրանց խոսքով՝ թեյի մեջ ավելի շատ օգտակար նյութեր են պահպանվում։

Նյուքեսլի համալսարանի գիտնականները՝ դոկտոր Կուան Վոնգի գլխավորությամբ, ողջունում են այս նորամուծությունը: Բրիտանացու խոսքով՝ միկրոալիքային վառարանից թեյը կտարբերվի թեյնիկում եփածից, բայց միայն լավ առումով։ Բրիտանացի մասնագետները, որոնք մտահոգված են արտադրանքի սննդանյութերի պահպանմամբ, ասում են, որ բնական խթանիչ կոֆեինի 80%-ը ակտիվանում է միկրոալիքային վառարանում պատրաստված թեյի մեջ, ինչպես նաև թեանինը, որը մեծացնում է կենտրոնացումը, նվազեցնում անհանգստությունը և նորմալացնում արյան ճնշումը, և պոլիֆենոլները, որոնք դանդաղեցնել ծերացումը։

Վոնգը նշել է, որ միկրոալիքային վառարանից մեկ բաժակ թեյը այս նյութերի պարունակությամբ հավասար է թեյի երեք բաժակին։ Այնուամենայնիվ, հարկ է նշել, որ, որոշ մասնագետների կարծիքով, միկրոալիքային վառարանում պատրաստված թեյը համային առումով տարբերվում է սովորական թեյնիկից ստացված թեյից:

Միկրոալիքային վառարանում վերին շերտերի հեղուկն ավելի արագ է տաքանում, քան ստորիններում։ Միաժամանակ թեյի տերեւները լիովին չեն բացահայտում իրենց բույրն ու համը։ Ուստի զարմանալի չէ, որ շատերին միկրոալիքային վառարանից թեյն ընդհանրապես դուր չի գալիս։

Ֆիզիկոսները մշակել են մի մեթոդ, որով կվերանան միկրոալիքային վառարանում ջրի տաքացման թերությունները։ Դրա համար գիտնականները գավաթի եզրին արծաթի շերտ են քսել:

Send